Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Κηφισίας κ. Νικόλαος Χιωτάκης με Αντιπροσωπεία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κληρικοί της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο ιστορικό παρεκκλήσι του Επισκοπείου του Προφήτη Ηλιού, όπου εκεί άναψε ένα κεράκι και προσκύνησε.

Κατόπιν εις ανάμνηση της επισκέψεως ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, φύτεψε ένα δένδρο ελιάς στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

"Θα ενημερώνομαι εάν την ποτίζετε την ελιά, Άγιε Κηφισίας", ανέφερε χαριτολογώντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.




Επίσης στην αίθουσα του θρόνου ο Μητροπολίτης Κύριλλος, καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Κύριλλος παρουσίασε στον κ. Βαρθολομαίο τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον ξενάγησε στους χώρους του Επισκοπείου.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ έκανε αφιέρωση σε ένα ιερό ευαγγέλιο.

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε στον Μητροπολίτη Κύριλλο μια ποιμαντορική ράβδο, ενώ ο κ. Κύριλλος ένα σετ εγκολπίων.



Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κηφισίας προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Οσίου Εφραίμ του νέου, δώρο της Ηγουμένης της Μονής, Γερόντισσας Θεοδοσίας.












romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου