Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εκκλησία παρούσα, η Πολιτεία απούσα


Απόντες από την τελετή Αγιασμού στα σχολεία οι πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αν εξαιρέσει κανείς πέντε-έξι πολιτικούς που εμφανίσθηκαν (δειλά-δειλά)σε αντίστοιχα σχολεία ανά την Ελληνική Επικράτεια. Και όλοι κατανοούμε τους λόγους της απουσίας τους…

Οι σχολικές αυλές γέμισαν από κληρικούς: ιερείς, αρχιμανδρίτες, επισκόπους, μητροπολίτες και τον Αρχιεπίσκοπο. Οι κληρικοί με το κεφάλι ψηλά , μίλησαν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές και ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά τόσο στους μαθητές όσο στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

Οι κληρικοί σε όλες τις περιπτώσεις έγιναν δεκτοί με αγάπη από όλους. Και αυτό γιατί η Εκκλησία στον καιρό της κρίσης απέδειξε και αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στους αδύναμους τους οποίους και στηρίζει πνευματικά και υλικά.

Η χθεσινή εικόνα με τους κληρικούς να περιστοιχίζονται από παιδιά ήταν εικόνα γλυκιά με μηνύματα αισιοδοξίας. «Σχολείο και Ευαγγέλιο θεμέλια της ζωής», όπως είπε και ο αρχιεπίσκοπος.

Αλλά και οι εκπαιδευτικοί όπως και οι γονείς συνομίλησαν με τους κληρικούς και τους μετέφεραν τις αγωνίες τους, για το αύριο.


Η Εκκλησία , σε αντίθεση με την πολιτική ,λέει την αλήθεια, έρχεται αντιμέτωπη με την κρίση αξιών, στηρίζει και δίνει δύναμη. Και ο Λαός το γνωρίζει.


ierovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου