Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος σε Φούχτελ: Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί»

Απάντηση εθνικής αξιοπρέπειας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο για την Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ. 

«Δεχόμαστε τη συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτά δε μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος

Συνεχίζοντας ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας υπογράμμισε «το ερώτημα όμως και η αγωνία μας, "είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θέλουμε μια Ευρώπη, στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί» σημείωσε. 


«Είστε σεισμογράφος και καταγράφετε τον παλμό της χώρας και του ελληνικού λαού», είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Φούχτελ για να λάβει την εξής απάντηση: «Εγώ είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου