Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«STRESS - ΑΓΧΟΣ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ''ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ'' ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»


Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΗΝ 10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΘΕΜ«STRESS - ΑΓΧΟΣ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ''ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ'' ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

 
Για ακόμη ένα Σάββατο (16 Μαρτίου) στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς  έλαβε χώρα η 10η κατά σειρά συνεδρία με κύριο ομιλητή τον διακεκριμένο Ψυχολόγο κ. Νικόλαο Παπανικολάου ο οποίος και πραγματεύθηκε άριστα, το άκρως επίκαιρο θέμα «STRESS - AΓΧΟΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ''ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ'' ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». 


Ο εκλεκτός επιστήμονας στην ευσύνοπτη και εμπεριστατωμένη εισήγησή του παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης η οποία παρασύρει σε μελαγχολία ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μας και χαρακτήρισε την κατάθλιψη που βιώνουμε ως «εθνική νόσο».  

Παράλληλα, επισήμανε την αύξηση των αυτοκτονιών, οι οποίες εκτός από την αυτονόητη έλλειψη της φυσικής απουσίας που προκαλούν στους συγγενείς συνιστούν και κακό παράδειγμα δειλίας.  

Συνέστησε, επομένως, ως αντίδοτο ψυχραιμία, υπομονή, εργατικότητα και υπευθυνότητα εκ μέρους όλων, ώστε με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας τα οποία εισπράττουν το αίσθημα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, εμπνέοντας σε αυτά ασφάλεια και ελπίδα, καλλιεργώντας την υπομονή και την επιμονή σε υψηλούς στόχους και ιδανικά και όχι στα εφήμερα και στον στείρο καταναλωτισμό.


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας κ. Διονύσιος, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή, έκλεισε την επιτυχημένη συνάντηση αναφερόμενος στην κρίση την οποία χαρακτήρισε πρωτίστως πνευματική - ψυχική και λιγότερο οικονομική. 

Η επιστροφή στις ρίζες μας είναι και η μοναδική λύση που θα μας φέρει όλους πιο κοντά, εμπιστευόμενοι τον Θεό και την Εκκλησία μας, ως αντίδοτα στην κρίση και στα αδιέξοδα που ταλανίζουν την πατρίδα και τις οικογένειές μας. 

Καταλήγοντας, ευχήθηκε σε όλους τα προσήκοντα για την είσοδό μας, στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου