Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ο άφαντος για 7 ολόκληρα χρόνια «φαντομάς» οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου, φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια, ξαναεμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο σήμερα, αλλά χωρίς ο ίδιος να επιδιώκει την στροφή του δημόσιου ενδιαφέροντος.
 

Συνελήφθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο επί 7 χρόνια καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 
Ο Νίκος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου, που προχώρησαν και στη σύλληψη του.

Ποιός είναι ο Νίκος Παπαδήμας

«Ο Νικόλας εξαφανίστηκε. Πήρε τα χρήματα του ταμείου και έφυγε». H είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον Νοέμβριο του 2004 και οι νεότεροι σε ηλικία μοναχοί ανησύχησαν. Οι γηραιότεροι, όμως, που με τα μάτια τους έχουν δει πολλά, αντιμετώπισαν το ζήτημα σκωπτικά και περίμεναν, όπως έλεγαν, να δουν «τι σκαρώνει ο Ειρηναίος». Σύμφωνα με ένα άρθρο του έγκριτου ισραηλινού δημοσιογράφου Ντάνι Ρουμπινστάιν στην εφημερίδα «Χάρετζ», ο κ. Παπαδήμας εξαφανίστηκε ύστερα από ένα περίεργο τροχαίο επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του.

Εναν μήνα μετά την εξαφάνιση του κ. Παπαδήμα, υπό την πίεση των τότε νομικών συμβούλων του και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ειρηναίος εξαναγκάζεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Παπαδήμα να διαπραγματεύεται την πώληση τεραστίων εκτάσεων του Πατριαρχείου στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου σε υπεράκτιες εταιρείες συνιστούσαν εθνική προδοσία και ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε πολλές επιλογές. Ωστόσο έναν μήνα αργότερα κατά περίεργο τρόπο κάνει μια δήλωση με την οποία σχεδόν κάλυπτε τον πρώην οικονομικό διαχειριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου