Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στα ονομαστήρια του Γέροντός του Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος


Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου εορτάστηκαν στην Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου, το διήμερο 28-29/7, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου.
 
Σε κλίμα συγκίνησης, τα πνευματικά τέκνα του πολιού Ιεράρχου, Αρχιερείς, Ιερείς, Μοναχοί και πλήθος λαϊκών προσκυνητών, εκδήλωσαν τα αισθήματα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης τους στον κ. Καλλίνικο, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο και πολύπτυχο Εκκλησιαστικό του έργο, με το οποίο άφησε τη σφραγίδα του στην νεώτερη ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Καλλινίκου, τον οποίο πλαισίωσαν τα πνευματικά του τέκνα Σεβ. Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, καθώς επίσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
 
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, συμπροσευχομένων των Σεβ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Καλλίνικος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεόρτασαν την μνήμη του Αγίου του και εξέφρασαν στον ίδιο τον σεβασμό και την αγάπη τους. 

Ακολούθως, δέχθηκε τις ευχές των προσκυνητών, ενώ στο Συνοδικό της Μονής τον επισκέφθηκαν και του ευχήθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Πειραιώς κ. Αναστάσιος Νεράντζης.
 
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου