Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εσπερινός Αγίας Μαρίνης στον ομώνυμο οικισμό της Στυλίδος Φθίωτιδας

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο οικισμό της Στυλίδος την Τετάρτη 16 Ιουλίου το απόγευμα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και τ. Σχολάρχου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Στυλιανού Μαστρογιάννη.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στην αγία Μαρίνα ετόνισε τον πόλεμο του διαβόλου κατά του ανθρώπου. Κύριο έργο του διαβόλου είναι η παρα­πλά­νηση και η εξαπάτηση του ανθρώπου. Το μεγάλο λάθος των ανθρώπων της εποχής μας, είναι ότι δεν παραδέχονται την ύπαρξη του διαβό­λου. Το κοσμι­κό πνεύμα και η διάχυτη αμαρτία μας έχουν αλλοιώσει τό­σο τα πνευ­μα­­τικά αισθητήρια, ώστε να μη μπορούμε να κατανοή­σου­με βασικές αλήθειες της πίστεώς μας και να διακρίνουμε περιστα­­τι­κά και γεγονότα της καθημερινής ζωής που προέρχονται από το διάβο­λο.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Ηλιόπουλος, άλλοι τοπικοί φορείς και πλήθος πιστών από ολόκληρη τη Φθιώτιδα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου