Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κοντά στους αναξιοπαθούντες


Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, εορτάστηκε στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του θαυματουργού, προστάτη του Ιδρύματος.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, το θείο λόγο κήρυξε ο π. Παναγιώτης Χαλκιάς. Την επομένη, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων, κ. Χριστόφορος.

Κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος Ανδίδων αναφέρθηκε στη θεραπεία των δύο τυφλών του Ευαγγελίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: ‘’Τα μάτια είναι το πιο πολύτιμο αγαθό στον άνθρωπο. Υπάρχουν μάτια οργισμένα, ειρωνικά και πονηρά, αλλά υπάρχουν και μάτια γεμάτα αγάπη και στοργή, όπως τα μάτια της Παναγίας μας, του Χριστού μας και όλων των Αγίων μας. Η καρδιά που είναι το όργανο των συναισθημάτων μας, είναι αυτή που μας βοηθάει να βλέπουμε. Άλλωστε ο Κύριος μας σε έναν από τους μακαρισμούς του είπε ότι ευτυχισμένοι είναι αυτοί που έχουν καθαρή την καρδιά τους, διότι αυτοί θα δουν τον Χριστό.’’

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροθέτησε Αρχιδιάκονο τον π. Ευστάθιο Πορφύρη και ακολούθως απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον π. Ιωάννη Προφύρη, Διευθυντή του Ασύλου Ανιάτων.
 
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδίδων για την παρουσία του στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Εν συνεχεία επαίνεσε για άλλη μία φορά τους ευεργέτες και δωρητές, οι οποίοι με την θεάρεστη προσφορά τους βοήθησαν το Ίδρυμα να προσφέρει στοργή και περίθαλψη σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μητροπολίτης: ‘’Έδωσαν χώμα και κέρδισαν ουρανό’’

Στη συνέχεια τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεώς των ευεργετών και δωρητών, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους χώρους του Ιδρύματος.

Στην πανήγυρη παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λακωνίας κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κος Γρηγόριος Αποστολάκος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κος Δημήτριος Μακρής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος λαού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου