Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Διαυλείας Γαβριήλ: ''Να έχουμε πρότυπα τους Αγίους''


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κορωπί.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντα Γαβριήλ και πλειάδα κληρικών.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και τα γυμνάσματα της Αγίας Μαρίνας.
Ο Θεοφιλέστατος τόνισε τα τρία στοιχεία τα οποία κοσμούσαν την Αγία στο πνευματικό της αγώνα, τα οποία ήταν η πίστη, η αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και η προσδοκία της επουράνιας βασιλείας.
''Τα πρόσωπα των Αγίων είναι τα πρότυπα εκείνα που θα μας οδηγήσουν για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, στον προσωπικό μας καθημερινό αγώνα'', υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή τονίζοντας: ''Είναι αδελφοί μου αναγκαίο όσο ποτέ στην εποχή που ζούμε να προετοιμαζόμαστε πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες από όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα στην οικογένειά μας, στο σπίτι μας ή στον τόπο τον οποίο ζούμε''.
''Η μόνη λύση σε όλα αυτά είναι να αγαπήσουμε τον Χριστό και να δώσουμε σε Εκείνον την δική μας μαρτυρία πίστης και αγάπης απέναντι στον συνάνθρωπό μας'', πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νεκτάριο Παρασκευάκο για την πρόσκληση να χορόστατησει στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ τον συνεχάρη για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λαμπρή Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Μαρίνης και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στον κεντρικό παραλιακό δρόμο με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Αθανάσιος Θανόπουλος
Romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου