Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Οργή Πάπα Φραγκίσκου για τις θηριωδίες στο Ιράκ

Ο πάπας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βρει μια πολιτική λύση «για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα.»

Την οργή του για τις θηριωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων του Ιράκ, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος.


Την οργή του για τις θηριωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων του Ιράκ, εξέφρασε την Κυριακή ο πάπα Φραγκίσκος και δήλωσε ότι απεσταλμένος του θα φτάσει στην περιοχή τη Δευτέρα. 

Στο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του, ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι τα «νέα είναι απίστευτα» με «χιλιάδες ανθρώπων, περιλαμβανομένων Χριστιανών, να εξαναγκάζονται βάναυσα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παιδιά που πεθαίνουν από τη δίψα κατά τη διάρκεια της διαφυγής και γυναίκες που απαγάγονται».
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο πάπας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βρει μια πολιτική λύση «για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα.» Ο καρδινάλιος Φερνάντο Φιλόνι, πρέσβης του Βατικανού στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, θα μεταβεί στη χώρα για να καταδείξει την αλληλεγγύη της Ρώμης προς τους Χριστιανούς, και γενικότερα όλους όσοι γίνονται στόχοι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 500 μέλη της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα Κυριακή στο Ρόιτερς ο ιρακινός υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ) ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΘΗΤΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ, ΜΑ ΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ) ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ...

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ; ΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου