Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

«Ο Μοναχισμός στην Ελλάδα είναι μέγας θησαυρός»


Τα μοναστήρια μας, ιδιαίτερα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου γίνονται τόποι προσέλκυσης των πονεμένων ψυχών που αναζητούν την χαρά, στην συνάντηση τους με την Παναγία, την μητέρα της Ελπίδας όλων των χριστιανών. 
 
Σε ένα από αυτά τα μοναστήρια, την Μονή Αγίου Σπυρίδωνος, Προμυρίου Μαγνησίας, την Τρίτη 12 Αυγούστου, οι προσκυνητές συμπροσευχήθηκαν στην Μοναχική Κουρά της Μοναχής Ανθίμης.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στο Καθολικό της Μονής και εν συνεχεία τέλεσε την Κουρά σε Μεγαλόσχημη Μοναχή της καθηγούμενης της εγκατασταθείσης στην ανασυσταθείσα Μονή αδελφότητος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα ξεκινά μία νέα σελίδα για τον Μοναστικό βίο της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς αναβιώνει το Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα και, πλέον, η προσευχή θα είναι νυχθημερόν ζωντανή στο Θεό και η Μοναχική ζωή θα αναβιώσει και πάλι, ύστερα από κάποια χρόνια στέρησης της παρουσίας Μοναχών». Χαρακτήρισε την ανασύσταση της Μονής «θαύμα, που δε στέκει στη λογική» και είπε ότι «η εποχή μας ζητεί αφιερωμένες ψυχές, ανθρώπους που θα κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, θα υπερασπιστούν την Ορθόδοξη πίστη μας σ’ ένα κόσμο που παραπαίει, θα στηρίζουν ψυχές, με την παρουσία και την προσευχή τους. Ο Μοναχισμός στην Ελλάδα είναι μέγας θησαυρός. Τα Μοναστήρια συμβάλουν στην ενότητα και στην εμψύχωση του λαού μας» 

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα της Μονής π. Γεώργιο Σχοινά, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την πνευματική καθοδήγηση της νέας αδελφότητας, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, χάρη στους οποίους το Μοναστήρι κρατήθηκε όρθιο και ζωντανό τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου