Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να σώσουν τα σπίτια των φτωχών

  
Για το μεγάλο θέμα των εκποιήσεων μίλησε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «24h» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας αναφέρθηκε στο καίριο ζήτημα το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Κύπρο, λέγοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να υποστεί τροποποιήσεις, ούτως ώστε να μην χάσει ο πολύς και κυρίως ο φτωχός κόσμος τα σπίτια του.

«Αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε αυτή την στιγμή είναι οι εκποιήσεις. Εκεί πρέπει να δώσουμε βάρος και να σκεφτούμε ότι αυτή η κίνηση οφείλει να είναι λελογισμένη.

Δεν πρέπει να φύγουν από τον φτωχό τον κόσμο τα ακίνητα. Εντάξει, εκείνοι που έχουν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, ναι, να πληρώσουν με τα σπίτια τους. Αλλά ο φτωχός κόσμος είναι διαφορετικός. Πρέπει να του δοθεί χρόνος να δουλέψει και να εισπράξει χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Εμείς ως Εκκλησία είμεθα αντίθετοι με αυτό. Και προσωπικά θεωρώ ότι και οι βουλευτές θα σκεφτούν διπλά αν θα δεχτούν να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Θεωρώ βέβαιο όμως ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, ούτως ώστε να γίνει πιο «απαλό» το νομοσχέδιο. Κάτι θα βάλουν, κάτι θα βγάλουν και στο τέλος θα βρεθεί μια χρυσή τομή ούτως ώστε να μην πάρουν τα σπίτια του φτωχού κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου