Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας


Στον ιστορικό ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ψυρρή τέλεσε σήμερα την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης, ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Συμεωνίδη, τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέου Κόσμου, Αρχιμ. Αμφιλόχιο Ρουσάκη και τον π. Δημήτριο Κουντούρη.
Επίσης παρέστησαν ο Βουλευτής της Α΄Αθηνών κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο υπασπιστής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αργύρης Μπακαλώνης και πλήθος πιστών.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος, καλωσορίζοντας τον νέο Μητροπολίτη μεταξυ άλλων ανέφερε ότι "όλοι γνωρίζουμε την παιδική σας καρδιά, την απλότητα σας, αλλά και την ευγένεια του χαρακτηρός σας."
"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που λειτουργήσατε για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης στον ιστορικό αυτό ναό του Αγίου Δημητρίου Ψυρρή, και σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία στα νέα σας καθήκοντα", πρόσθεσε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας αφού ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο για τα καλά του λόγια, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στο "η γαρ δύναμις μου εν ασθενεία τελειούται".
"Στη σημερινή εποχή που ζούμε ο κάθε ένας βιώνει τα προσωπικά του προβλήματα, όμως μέσα από αυτή την αδυναμία και την ασθένεια που νιώθουμε φανερώνεται ο Θεός", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριήλ.

Περισσότερα... ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου