Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

"Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας

  
"Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια. Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου μετέβη με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. 

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε το θαυμασμό του για τους ανθρώπους που υπομονετικά περιμένουν να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας λέγοντας: "Θαυμάζω το μεγαλείο και τον ψυχισμό αυτού του λαού. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον λαό. Δεν πρέπει να τον περιφρονούμε. Η αισιοδοξία μας για το αύριο κρύβεται στις καρδιές αυτών των ανθρώπων. Θαυμασμός απεριόριστος και μεγαλείο το να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι 6 και 7 ολόκληρες ώρες, για να έρθουν και να εναποθέσουν τον ασπασμό στο τίμιο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας".

Μιλώντας για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που πραγματοποιείται παραπλέυρως του ναού ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε "ότι έρχονται αυτοί οι άνθρωποι για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας και έχουν τα χέρια τους γεμάτα αγάπη, φάρμακα, που είτε τα αγοράζουν, είτε είναι δικά τους, συσσωρεύονται εδώ για τους ανθρώπους ποου έχουν ανάγκη"

Αναφέρθηκε, επίσης, στα διάφορα σχόλια των τελευταίων ημερών υπογραμμίζοντας πως "ακούγονται διάφορα σχόλια, λόγια από διαφόρους, επισήμους και μη, δεν θέλω να σχολιάσω και να αντείπω σε αυτά που λένε. Τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα, διότι για αυτά θα μιλήσει η ιστορία, αλλά θα ήθελα να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια. Η Αγία Βαρβάρα έκανε το θαύμα της και έδειξε πως είναι στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά είναι και μια ανακεφαλαίωση της πίστεως μας ότι τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα σε αυτήν την κοινωνία. Πρότυπα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την θέση του κ. Φίλη σχετικά με τον διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Θέλει πολύ συζήτηση και έχουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες και αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επισκέφθηκαν τον χώρο, όπου περισσυλέγονται τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου