Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Εορτάσθηκε η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών

  
Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών  μετέβη την Τετάρτη 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη και χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε επί τη μνήμη  της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.
Στην θεία Λειτουργία Ιερούργησαν ο  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Μπολτέτσος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ανάργυρος Καψάλης και  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εις την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή τονίζοντας ότι 2000 χρόνια μετά η Αγία διδάσκει, παρόλο που αυτοί που θέλουν να μολύνουν την πίστη προσπαθούν τόσα χρόνια να αμαυρώσουν το πρόσωπό της. Προέτρεψε επίσης τους πιστούς να έχουν το θάρρος της Αγίας και  να ομολογούν την πίστη τους. Τέλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή η οποία άγει τα ονομαστήριά της, ο Θεός να της δίδει έτη πολλά και αγιασμένα.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε κέρασμα και τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στην Γερόντισσα Μαγδαληνή













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου