Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης

Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης την Τετάρτη 1η Ιουλίου.
  
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο της Μονής επ’ ονόματι της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, λόγω της επικινδυνότητος του παλαιού Καθολικού, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς του 2013, Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και συμμετείχε ο Πνευματικός της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Λαυρέντιος από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, έψαλλε δε χορός Μοναζουσών.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό και Αποστολικό Ανάγνωσμα και στους Αγίους Αναργύρους επισημαίνοντας την  αρετή της αγάπης, η οποία είναι διάσπαρτη στο Ιερό Ευαγγέλιο και χαρακτήριζε την ζωή των Αγίων Αναργύρων και ετόνισε ότι η αγάπη είναι το ήθος της Εκκλησίας και αυτό το ήθος πρέπει να κυριαρχεί στην ζωή των χριστιανών.
Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να ζητήσουν την βοήθεια των Αγίων Αναργύρων ώστε να έχουμε το ψυχικό σθένος να ακολουθούμε τα προστάγματα του Θεού, με τόλμη και προσπάθεια.
Στην πανήγυρη της Μονής εκτός των άλλων παρέστησαν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης Μοναχή Συγκλητική, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί προσκυνητές, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους χώρους της Μονής.    





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου