Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η Παναγία θα μας δώσει κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

   
"Να ζητήσουμε τη βοήθεια της Παναγίας, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες" κάλεσε τους πιστούς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι, ίσως, η μεγαλύτερη από τις θεομητορικές εορτές, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Στον θείο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "σε κάθε δυσκολία προστρέχουμε στην Παναγία" και επεσήμανε πως "οι Πατέρες της Εκκλησίας συγκρίνουν την Εύα με την Παναγία. Πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού και διαφορετικό είναι το αποτέλεσμα. Η Εύα ζούσε προνομιακά στον παράδεισο, αλλά ο εγωισμός της ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ήθελε ακόμη και την θέση του Θεού. Γι' αυτό και αποξενώθηκε. Η Παναγία, από την άλλη, μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε ένα χωριό με μικρότητες, αλλά έγινε η γέφυρα, να ανεβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό και να κατεβάσει τον Θεό στην γη". 

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε, επίσης, πως και οι δύο γυναίκες όσο κι αν απέχουν χρονικά ή τοπικά, έχουν σχέση με τη ζωή μας. Συνδέονται με μας. "Είμαστε παιδιά και της Εύας και της Παναγίας" είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως "κάθε φορά που πέφτουμε και έχουμε την συναίσθηση να σηκωνόμαστε είμαστε παιδιά της Παναγίας, έχουμε την χάρη της. Κάθε φορά, όμως, που είμαστε μακριά από τον Θεό και αμετανόητοι είμαστε παιδιά της Εύας".

"Ζούμε σε έναν κόσμο που αρνείται τον Θεό και τον πολεμά" είπε ο Αρχιεπίσκοπος για να επισημάνει πως ο καθένας μπορεί να διαλέξει υπεύθυνα και συνειδητά την ομάδα που θέλει να ακολουθήσει. Ο άνθρωπος που αρνείται το Θεό, που φεύγει από το Θεό γίνεται φτωχότερος, εγωιστής και απάνθρωπος, ενώ εκείνος που ακολουθεί το δρόμο και τη γέφυρα της Παναγίας, ζει τον κόσμο της Χάριτος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "αν ζητήσουμε από την Παναγία βοήθεια, λέγοντάς της πως είμαστε απελπισμένοι και απογοητευμένοι, σίγουρα θα μας δώσει κουράγιο και δύναμη και θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία".

Είναι γεγονός, ότι η Θεοτόκος δεν εγκατέλειψε τον κόσμο. Τον αγαπά και τον φροντίζει κι αυτό φανερώνεται με τα πολλά θαύματα που συντελούνται πραγματοποιώντας έτσι την υπόσχεση που έδωσε πριν την κοίμηση της, πως από τον ουρανό θα πρεσβεύει για όλους τους ανθρώπους. Γι' αυτό και όταν απευθυνόμαστε προς την Θεοτόκο, την ονομάζουμε Μεσίτρια, Προστάτιδα και Μητέρα όλου του ανθρωπίνου γένους.

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. 
  
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Θεία Λειτουργία μιλώντας στους δημοσιογράφους ευχήθηκε "χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους, διότι αυτήν την εποχή την χρειαζόμαστε περισσότερο από όλες τις άλλες εποχές."

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και "με αγώνα να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να βγούμε νικητές"
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου