Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Υπουργός της κυβερνήσεως, αρχηγός πολιτικών κινητοποιήσεων κατά της Εκκλησίας




Ένα μεγάλο θέμα πολυδαίδαλο και κακοποιημένο από τους άρπαγες της Εκκλησιαστικής  περιουσίας είναι αυτό που έχει σχέση με την μεγάλη περιουσία του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στο Περιστέρι και στη Πετρούπολη Αττικής, την οποία κληρονόμησε με την διαθήκη της αειμνήστου Σοφίας Ζωντανού - Κουτσολέλου.
           
Η ως άνω, ευεργετηθείσα από την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία την έσωσε θαυματουργικώς από βέβαιο θάνατο, κατέλειπε όλη την κινητή και ακίνητη πατρική περιουσία της στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της πατρίδος της Λαμίας.  Η περιουσία αυτή ήταν τότε άνευ ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος. Κατά την περίοδο της προσφυγιάς του 1922 και της κατοχής του1940, όταν η Αθήνα άρχισε να απλώνεται στην Αττική πολλοί καταπατητές εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες της εποχής και κατεπάτησαν και επώλησαν ως ιδιοκτήτες οικόπεδα από το τεράστιο κτήμα.
          
Από το 1960, όταν εξελέγη Μητροπολίτης Φθιώτιδος ο αείμνηστος κυρός Δαμασκηνός άρχισε μια προσπάθεια καταγραφής και αξιοποιήσεως του κτήματος με ατελείωτες δίκες με τους καταπατητές οι οποίες εδικαίωναν πάντοτε τον Ιερό Ναό. Η περιοχή Περιστερίου και Πετρουπόλεως, οι τότε Δήμαρχοι και οι αρχές ουδέποτε αμφισβήτησαν την κυριότητα του Ναού μάλιστα δε εδέχθησαν δωρεές οικοπέδων στα οποία έκτισαν Ναούς, Μοναστήρι, σχολεία, γηροκομείο, παιδικές χαρές γήπεδα,   κ.α.
          
Από το 1996 μέχρι σήμερα αναλάβαμε τιτάνια προσπάθεια διαφυλάξεως της περιουσίας του Ιερού Ναού και καταρτίσαμε τοπογραφικό με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικτικά και αποφάσεις δικαστηρίων και απέναντι σε ισχυρούς παράγοντες με πολιτική διαπλοκή αγωνισθήκαμε υπέρ του δικαίου. Με φιλάνθρωπη απόφασή του, το συμβούλιο του Ναού εχάρισε κυριότητες σε όλη την δομημένη περιοχή, σε όσους είχαν καταπατήσει ή είχαν αγοράσει από καταπατητές και απάλλαξε από το άγχος χιλιάδες οικογένειες, που αλλιώς δεν ημπορούσαν να αποκτήσουν  τίτλους.
          
Τελευταία με πολιτικές κινητοποιήσεις ζητούν μερικοί να προκαταλάβουν την δικαιοσύνη. Εμείς πιστεύουμε στην αμεροληψία των δικαστών και αναμένουμε την απόφασή τους την οποία θα σεβασθούμε απόλυτα.
          
Πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες,  ότι ο Ναός θα αξιοποιήσει για το καλό της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας και του Περιστερίου την περιουσία. Αυτή η περιουσία θα διαμοιραστεί στο λαό όχι από τους πολιτικούς αλλά από την Εκκλησία, η οποία θα σεβασθεί πρώτα το περιβάλλον και  θα  ιδρύσει κέντρο αποτοξίνωσεως, φοιτητική λέσχη, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιδρύματα πασχόντων και άλλα κοινωφελή κέντρα.
          
Να καταλάβουν οι γνωστοί πολιτικοί, ότι με τέτοιου είδους τραμπουκισμούς δυσχεραίνουν την ήδη βεβαρημένη θέση τους και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το αίσθημα περί δικαίου καταλύοντας με τον τρόπο αυτό κάθε αξία χάριν των πολιτικών συμφερόντων τους.



  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου